Održan trening "Erasmus + YiA "
U Banjaluci u organizaciji Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH, a u saradnji sa Kontakt tačkom Centra za omladinski razvoj PRONI  iz Brčko distrikta, u periodu od 11-13.06.2015. godine održan je trening obuke za pisanje projekata za "Erasmus +" YiA. Program trening obuke namijenjen predstavnicima/cama organizacija koje imaju osnovno znanje iz programa. Kroz interaktivni rad mladi su imali priliku upoznati se sa osnovnim komponentama programa, primjerima dobre prakse iz prethodnog programa i mogućnostima koje pruža Kontakt tačka. Istovremeno trening je pružio praktično znanje o pisanju same aplikacije za pozive za područje mladih u okviru prozora za zapadni Balkan. 
Program Evropske unije Erasmus+  namjenjen za obrazovanje, obuku, mlade i sport za period 2014.-2020. godina, koji je objedinio ranije programe u tim oblastima, sa ukupnim budžetom od 14,7 milijardi eura, od čega je za projekte koji se tiču mladih predviđeno 1,47 milijardi eura. Program putem projekata podržava omladinski rad, neformalno obrazovanje, edukaciju, obuku, međunarodnu saradnju, volontiranje i mobilnost mladih.
slika-1.jpg
slika-2.jpgslika-3ab.jpg
 
Erasmus + Trening pisanja projektnih prijedloga
Erasmus +
Trening pisanja projektnih prijedloga Banja Luka 11 – 13.6.2015.
Kontakt točka za Erasmus+: područje mladih u Bosni i Hercegovini organizira program trening obuke za pisanje projekata za Erasmus+ YiA. Program trening obuka se radi u suradnji sa Povjerenstvom/Komisijom za koordinaciju pitanja mladih u BiH.
Preuzmite boršuru na ovom link u:
 

 
Konkurs za radna mjesta u okviru UNESCO Programa za mlade profesionalce za 2015. godinu
Obavještavamo vas da je UNESCO otvorio konkurs za radna mjesta u okviru Programa za mlade profesionalce za 2015. godinu.
 Konkurs je otvoren za mlade ljude do 32 godine starosti.
 Poziv za dostavu aplikacija i uslovi su objavljeni na web stranici Državne komisije za UNESCO na sljedećem linku: 
 
Erasmus + Mladi Info dan
Radi informiranja mladih o mogućnostima programa Erasmus+ u području mladih organiziramo info dane. Kroz interaktivni rad na info danima mladi će imati priliku upoznati se sa osnovnim komponetama programa, primjerima dobre prakse iz prethodnog programa, mogućnostima koje pruža kontakt točka. Ovo će biti prilika za upoznavanje sa radom organizacija iz Bosne i Hercegovine.
 
 
Poziv omladinskim organizacijama za apliciranje Nacionalnih kurseva
Odjel za mlade Uprave Vijeća Evrope uputio je poziv za podnošenje prijava omladinskim organizacijama za apliciranje Nacionalnih kurseva u oblasti obrazovanja i ljudskih prava kroz rad s mladima. Rok za dostavu aplikacija je 24.02.2015. godine. Više informacija o programu i aplikativni obrazac možete preuzeti  ovdje .
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 25 od 123