Erasmus + Trening pisanja projektnih prijedloga
Erasmus +
Trening pisanja projektnih prijedloga Banja Luka 11 – 13.6.2015.
Kontakt točka za Erasmus+: područje mladih u Bosni i Hercegovini organizira program trening obuke za pisanje projekata za Erasmus+ YiA. Program trening obuka se radi u suradnji sa Povjerenstvom/Komisijom za koordinaciju pitanja mladih u BiH.
Preuzmite boršuru na ovom link u:
 

 
Konkurs za radna mjesta u okviru UNESCO Programa za mlade profesionalce za 2015. godinu
Obavještavamo vas da je UNESCO otvorio konkurs za radna mjesta u okviru Programa za mlade profesionalce za 2015. godinu.
 Konkurs je otvoren za mlade ljude do 32 godine starosti.
 Poziv za dostavu aplikacija i uslovi su objavljeni na web stranici Državne komisije za UNESCO na sljedećem linku: 
 
Erasmus + Mladi Info dan
Radi informiranja mladih o mogućnostima programa Erasmus+ u području mladih organiziramo info dane. Kroz interaktivni rad na info danima mladi će imati priliku upoznati se sa osnovnim komponetama programa, primjerima dobre prakse iz prethodnog programa, mogućnostima koje pruža kontakt točka. Ovo će biti prilika za upoznavanje sa radom organizacija iz Bosne i Hercegovine.
 
 
Poziv omladinskim organizacijama za apliciranje Nacionalnih kurseva
Odjel za mlade Uprave Vijeća Evrope uputio je poziv za podnošenje prijava omladinskim organizacijama za apliciranje Nacionalnih kurseva u oblasti obrazovanja i ljudskih prava kroz rad s mladima. Rok za dostavu aplikacija je 24.02.2015. godine. Više informacija o programu i aplikativni obrazac možete preuzeti  ovdje .
 
Održani info dani za mlade "Erasmus +"

  U Sarajevu je u organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH i Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH, a u saradnji sa Kontakt tačkom Centra za omladinski razvoj PRONI  iz Brčko distrikta, održan Info dan radi informiranja mladih o mogućnostima programa Erasmus+. Erasmus+ je program koji obuhvata veliki broj aktivnosti i mogućnosti za mlade ljude iz cijele Evrope da kandidiraju projekte. U okviru programa Erasmus+, BiH mladima u području neformalnog obrazovanja nudi mogućnosti kao što su evropski volonterski servis, obuka, osposobljavanje i razmjena. Pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Adnan Husić podsjetio je da je 19. juna ove godine potpisan sporazum o pristupanju BiH programu Erasmus+, čime je ispunjen jedan od prvih uvjeta za učešće u tom programu.

"Drugi uvjet bio je plaćanje ulazne karte za učešće u programu, što je Ministarstvo civilnih poslova odmah i uradilo", kazao je Husić.
Info dani o program Erasmus+ održani su prethodno u Brčkom i Banja Luci, a početkom naredne godine planirano i održavanje info dana u Mostaru.
 
Program Evropske unije Erasmus+  namjenjen za obrazovanje, obuku, mlade i sport za period 2014.-2020. godina, koji je objedinio ranije programe u tim oblastima, sa ukupnim budžetom od 14,7 milijardi eura, od čega je za projekte koji se tiču mladih predviđeno 1,47 milijardi eura. Program putem projekata podržava omladinski rad, neformalno obrazovanje, edukaciju, obuku, međunarodnu saradnju, volontiranje i mobilnost mladih. 
 
naslovna_slika.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
erasmus_slika01.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
erasmus_slika02.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
erasmus_slika03.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
erasmus_slika04.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
erasmus_slika05.jpg
 
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 25 od 122