Састанак са Свјетским савезом дијаспоре БиХ

Комисија за координацију питања младих Вијећа министара БиХ одржала је у Сарајеву 15.03.2007. састанак са почетком у 08.30х  са представницима младих из Свјетског савеза дијаспоре БиХ.

На овоме састанку међусобно су презентовани рад, структура и надлежности Комисије и Свјетског савеза дијаспоре БиХ, те је разговарано о могућностима за будућу сарадњу и партнерство између ова два значајна субјекта за младе из БиХ у нашој земљи и дијаспори.

 
Састанак са градоначелником и предсједником Скупштине Брчко Дистрикта

24. и 25.03.2007. Комисија је у Брчком одржала IV. (четврту) редовну сједницу.

Том приликом, 24.03.2007. чланови Комисије су се састали са градоначелником Мирсадом Ђапом и предсједником Скупштине Миланом Томићем. Тема разговора било је усвајање Закона о младима и омладинскеполитике у Брчко Дистрикту. Током разговора, оба висока функционера Брчко Дистрикта су исказали своје повјерење и пуну подршку раду Комисије за координацију за питања младих.

 
Састанак са премијером ФБиХ Неџадом Бранковићем

Предсједница Комисије Нађа Лутвикадић састала се 20.04.2007. године са премијером Ф БиХ Неџадом Бранковићем. Тема састанка било је стварање нацрта и усвајање Закона о младима у Федерацији БиХ. Томприликом, предсједница Комисије је премијеру уручила Студију Федерални закон о питањима младих, коју је Комисија за координацију питања младих израдила у сарадњи са Њемачким друштвом за техничку сарадњу.

Ускоро се очекује почетак процеса сарадње представника Комисије и Федералног министарства културе и спорта са представницима кантона, и другима, укључујући омладински невладин сектор у Федерацији, на изради приједлога закона који ће ићи у процедуру ка Парламенту ФБиХ.

 
Посјета заводу "Мједеница" у Сарајеву

Mjedenica 08.03.2007. године у 11.00 сати чланови Комисије су посјетили Завод за специјално образовање и одгој дјеце с посебним потребама «Мједеница» у Сарајеву. Том приликом су штићеницима овога Завода дариване зимске јакне, храну, обућу, хигијенске потрепштине и играчке.

 
Посјета чланова комисије Републици Италији

ImageРим, 11. – 16.02.2007 У периоду од 11. до 16. фебруара 2007 године девет чланова Комисије је обавило  службену посјету Републици Италији. Ова студијска посјета је реализована с циљем успостављања сарадње и размјене искустава са италијанским институцијама власти и осталим тијелима која се баве питањима младих.

Чланови Комисије су се, између осталих, у Риму сусрели са Др. Мидхатом Карачићем, Амасадором БиХ у Републици  Италији,  представницима Министарства вањских послова Републике Италије, представницима Министарства за омладинску политику и спортске активности Р Италије,  те другим значајним субјектима.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходно 21 22 23 24 25 Сљедеће > Крај >>

Резултати 121 - 125 of 125