Sastanak sa Svjetskim savezom dijaspore BiH

Povjerenstvo za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH održalo je u Sarajevu 15.03.2007. sastanak sa početkom u 08.30h  sa predstavnicima mladih iz Svjetskog saveza dijaspore BiH.

Na ovome sastanku međusobno su prezentirani rad, struktura i nadležnosti Povjerenstva i Svjetskog saveza dijaspore BiH, te je razgovarano o mogućnostima za buduću suradnju i partnerstvo između ova dva značajna subjekta za mlade iz BiH u tuzemstvu i dijaspori.

 
Sastanak sa gradonačelnikom i predsjednikom Skupštine Brčko Distrikta

24. i 25.03.2007. Komisija je u Brčkom održala IV.(četvrtu) redovnu sjednicu.

Tom prilikom, 24.03.2007. članovi Komisije su se sastali sa gradonačelnikom Mirsadom Đapom i predsjednikom Skupštine Milanom Tomićem. Tema razgovora bilo je usvajanje Zakona o mladima i omladinske politike u Brčko Distriktu. Tokom razgovora, oba visoka dužnosnika Brčko Distrikta su iskazali svoje povjerenje i punu podršku radu Komisije za koordinaciju za pitanja mladih.

 
Sastanak sa premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem

Predsjedavajuća Povjerenstva Nađa Lutvikadić sastala se 20.04.2007. godine sa premijerom F BiH Nedžadom Brankovićem. Tema sastanka bilo je stvaranje nacrta i usvajanje Zakona o mladima u Federaciji BiH. Tom prigodom, predsjedavajuća Povjerenstva je premijeru uručila Studiju Federalni zakon o pitanjima mladih, koju je Povjerenstvo za koordinaciju pitanja mladih izradilo u suradnji sa Njemačkim društvom za tehničku suradnju.

Uskoro se očekuje početak procesa suradnje predstavnika Povjerenstva i Federalnog ministarstva kulture i športa sa predstavnicima županija, i drugima, uključujući nevladin sektor  mladih u Federaciji, na izradi prijedloga zakona koji će ići u proceduru ka Parlamentu FBiH.

 
Posjeta zavodu "Mjedenica" u Sarajevu

Mjedenica 08.03.2007. godine u 11.00 sati članovi Povjerenstva su posjetili Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece s posebnim potrebama «Mjedenica» u Sarajevu.

Tom prigodom su štićenicima ovoga Zavoda darovali zimske jakne, hranu, obuću, higijenske potrepštine i igračke.

 
Posjeta članova povjerenstva Republici Italiji

ImageRim, 11. - 16.02.2007 U periodu od 11. do 16. veljače 2007 godine devet članova Povjerenstva je obavilo  službenu posjetu Republici Italiji. Ova studijska posjeta je realizirana s ciljem uspostavljanja suradnje i razmjene iskustava sa italijanskim institucijama vlasti i ostalim tijelima koja se bave pitanjima mladih.

Članovi Povjerenstva su se, između ostalih, u Rimu susreli sa Dr. Midhatom Karačićem, Veleposlanikom  BiH u Republici  Italiji,  predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije, predstavnicima Ministarstva za politiku za mlade iportske aktivnosti R Italije,  te drugim značajnim subjektima.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 21 22 23 24 25 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 121 - 125 od 125