Sastanak sa Svjetskim savezom dijaspore BiH

Komisija za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH održala je u Sarajevu 15.03.2007. sastanak sa početkom u 08.30h  sa predstavnicima mladih iz Svjetskog saveza dijaspore BiH.

Na ovome sastanku međusobno su prezentirani rad, struktura i nadležnosti Komisije i Svjetskog saveza dijaspore BiH, te je razgovarano o mogućnostima za buduću saradnju i partnerstvo između ova dva značajna subjekta za mlade iz BiH u našoj zemlji i dijaspori.

 
Sastanak sa gradonačelnikom i predsjednikom Skupštine Brčko Distrikta

24. i 25.03.2007. Komisija je u Brčkom održala IV. (četvrtu) redovnu sjednicu.c

Tom prilikom, 24.03.2007. članovi Komisije su se sastali sa gradonačelnikom Mirsadom Đapom i predsjednikom Skupštine Milanom Tomićem. Tema razgovora bilo je usvajanje Zakona o mladima i omladinske politike u Brčko Distriktu. Tokom razgovora, oba visoka dužnosnika Brčko Distrikta su iskazali svoje povjerenje i punu podršku radu Komisije za koordinaciju za pitanja mladih.

 
Sastanak sa premijerom FBIH Nedžadom Brankovićem

Predsjednica Komisije Nađa Lutvikadić sastala se 20.04.2007. godine sa premijerom F BiH Nedžadom Brankovićem. Tema sastanka bilo je stvaranje nacrta i usvajanje Zakona o mladima u Federaciji BiH. Tom prilikom, predsjednica Komisije je premijeru uručila Studiju Federalni zakon o pitanjima mladih, koju je Komisija za koordinaciju pitanja mladih izradila u saradnji sa Njemačkim društvom za tehničku saradnju.

Uskoro se očekuje početak procesa saradnje predstavnika Komisije i Federalnog ministarstva kulture i sporta sa predstavnicima kantona, i drugima, uključujući omladinski nevladin sektor u Federaciji, na izradi prijedloga zakona koji će ići u proceduru ka Parlamentu FBiH.

 
Posjeta zavodu "Mjedenica" u Sarajevu

Mjedenica 08.03.2007. godine u 11.00 sati članovi Komisije su posjetili Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece s posebnim potrebama "Mjedenica" u Sarajevu. Tom prilikom su štićenicima ovoga Zavoda darovali zimske jakne, hranu, obuću, higijenske potrepštine i igračke.

 
Posjeta članova Komisije Republici Italiji

ImageRim, 11. - 16.02.2007  U periodu od 11. do 16. februara 2007 godine devet članova Komisije je obavilo  službenu posjetu Republici Italiji. Ova studijska posjeta je realizovana s ciljem uspostavljanja saradnje i razmjene iskustava sa italijanskim institucijama vlasti i ostalim tijelima koja se bave pitanjima mladih.

Članovi Komisije su se, između ostalih, u Rimu susreli sa Dr. Midhatom Karačićem, Amasadorom BiH u Republici  Italiji,  predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije, predstavnicima Ministarstva za omladinsku politiku i sportske aktivnosti R Italije,  te drugim značajnim subjektima.

Saznaj više...
 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 121 - 125 od 125