Poziv Odjela za mlade Vijeća Evrope

Odjel za mlade Vijeća Evrope poziva na iskazivanje interesa za podršku lokalnim i regionalnim nivoima vlasti u okviru implementacije Enter! preporuke. Navedenim preporukama ističe se značaj pristupa socijalnim pravima za mlade ljude iz nerazvijenih naselja.

Mjere podrške koje pruža Vijeće Evrope temelje se na načelu saradnje i međusobnog zajedničkog interesa za poboljšanje pristupa socijalnim pravima mladih ljudi iz nerazvijenih naselja. Navedene mjere podrške nisu namjenjene u formi pružanja direktne finansijske pomoći. One se uglavnom sastoje od: stručnosti i razmjene iskustava, institucionalne/obrazovne podrške, jačanja kapaciteta i mogućnosti za umrežavanje i učenje od drugih loklanih vlasti, službenika za mlade ili organizacija mladih.

U vezi sa naprijed navedenim, u prilogu vam dostavljamo dodatne informacije o pozivu, kao i obrazac za iskazivanje interesa. Dodatne informacije su dostupne i na web stranici: https://www.coe.int/en/web/enter/cooperation-with-local-authorities . Napominjemo da izraz eventualnog vašeg interesovanja trebate poslati najkasnije do 31. augusta tekuće godine.

Download: CALL FOR EXPRESSIONS OF INTEREST

Download: FORM FOR EXPRESSION OF INTEREST ENTER!

 
Poziv za prijave na trening "Pisanje projekata za program Erasmus+ mladi"

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, u saradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj, koji je "Kontakt tačka za Erasmus+ mladi" u Bosni i Hercegovini, organizira četiri edukativna treninga na temu pisanja projekata za EU program "Erasmus+ mladi".

Cilj treninga je jačanje kapaciteta omladinskih organizacija i institucija koje se bave pitanjima mladih u BiH, radi širenja baze organizacija koje učestvuju u EU programu Erasmus+ mladi.

Edukativni treninzi će se održati u sljedećim gradovima:
  1. Zenica, 21-22.12.2017.
  2. Brčko, 23-24.12.2017.
  3. Ugljevik, 26-27.12.2017.
  4. Tuzla, 28-29.12.2017.

PRONI Centar za omladinski razvoj je “Kontakt tačka za Erasmus+ mladi” u Bosni i Hercegovini i obavještavamo vas da je Europska komisija objavila generalni poziv za projekte za 2018. u području obrazovanja, mladih i sporta, a u okviru programa Erasmus+.

Organizacije i institucije iz Bosne i Hercegovine u ovom pozivu mogu predložiti projekte u okviru KA2 Izgradnja kapaciteta u području mladih – prozor za zapadni Balkan. Projekti se predlažu direktno Izvršnoj agenciji (EACEA), a rok za predaju je 8. mart 2018. godine.

Za više informacija o treninzima i prijavi možete pronaći na sljedećem linku: http://erasmusmladi.ba/poziv-za-prijave-na-trening-pisanje-projekata-za-program-erasmus-mladi/

 
Javni poziv Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) za dostavljanje projektnih prijedloga

18.10.2017. Javni poziv Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) za dostavljanje projektnih prijedloga

DOWNLOAD: Javni poziv Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) za dostavljanje projektnih prijedloga

 
Konkurs za izbor zamjenika generalnog sekretara Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO)

28.03.2017. R Y C O

Regional Youth Cooperation Office

DOWNLOAD:Konkurs za izbor zamjenika generalnog sekretara Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO)

 
Poništenje javnog poziva za izbor i imenovanje

PONIŠTENJE JAVNOG POZIVA ZA IZBOR I IMENOVANJE PREDSTAVNIKA OMLADINSKIH NEVLADINIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA ČLANA UPRAVNOG ODBORA REGIONALNE KANCELARIJE ZA SARADNJU MLADIH

Na temelju članka 61. stavak 2. Zakona o upravi („Službeni glasnik BiH“, br. 32/02 i 102/09), a u svezi sa člankom 3. Zakona o ministarskim imenovanjima, imenovanjima Vijeća ministara i drugim imenovanjima Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 7/03 i 37/03) i Odluke o poništenju Javnog poziva za izbor i imenovanje predstavnika omladinskih nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini za člana Upravnog odbora Regionalnog ureda za suradnju mladih, broj: 09-07-8-2377-JD/16 od 23.12.2016. godine, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine

PONIŠTAVA

JAVNI POZIV ZA IZBOR I IMENOVANJE PREDSTAVNIKA OMLADINSKIH NEVLADINIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA ČLANA UPRAVNOG ODBORA REGIONALNE KANCELARIJE ZA SURADNJU MLADIH


Poništava se Javni poziv za izbor i imenovanje predstavnika omladinskih nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini za člana Upravnog odbora Regionalnog ureda za suradnju mladih, objavljen u dnevnim novinama: „Oslobođenje“ i „Nezavisne novine“ (01.11.2016. godine) i „Dnevni list“ (02.11.2016. godine) i na web stranici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine (01.11.2016. godine).

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 5 od 123