Održana studijska posjeta u organizaciji Foruma Syd
Član Komisije Živorad Kovačević boravio je od 17. do 21. 09.2007. godine u studijskoj posjeti u Stockholmu u Švedskoj. Studijsku posjetu organizirala je organizacija Forum Syd za predstavnike državnih tijela za mlade i organizacija mladih iz regiona, kako bi im se omogućio uvid u iskustva Švedske u radu sa mladima. Cilj je bilo približavanje i upoznavanje sa švedskim iskustvima u radu mladih i sa mladima, razvoju i implementaciji omladinske politike, načinu funkcioniranja državnih tijela odgovornih za mlade, modelom organiziranja i funkcioniranja Nacionalnoga vijeća mladih.

Pored predstavnika Komisije, sudjelovali su i predstavnici Agencije za omladinu i sport iz Makedonije, Ministarstva omladine i sporta Srbije, Nacionalnog omladinskog savjeta Crne Gore, organizacija Proni iz Brčkog, Omladinskog kluba CEM Travnik, CORNO iz Maglaja/Doboja, Triangle iz Skoplja, Omladinskog kluba CZOR iz Novog Sada i Foruma MNE iz Podgorice.

U sklopu ove studijske posjete obavljeni su sastanci sa predsjednicom LSU Sveriges Ungdomsorganisationer ( Nacionalnog vijeća švedskih organizacija mladih), Švedskim nacionalnim odborom za mlade, nizom organizacija i klubova mladih.

 
< Prošli   Sljedeći >