Korak bliže Zakonu o volonterizmu u BiH

Komisija za koordinaciju pitanja mladih je u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke 20. i 21. septembra 2007. godine u prostorijama hotela “Palas” u Banja Luci realizirala prezentaciju pod nazivom „Korak bliže Zakonu o volonterizmu“.

Na prezentaciji su, uz predstavnike Komisije i Omladinskog komunikativnog centra, prisustvovao je  i Nikola Baštinac, predsjednik Odbora za mlade Narodne skupštine Republike Srpske, Dejan Erešić (dopredsjednik Komisije) ispred Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te predstavnici volonterskih servisa iz Banja Luke, Mostara, Bihaća, Mrkonjić Grada, Doboja i Trebinja.

Cilj ove prezentacije bio je upoznavanje predstavnika volonterskih servisa sa inicijativom za stvaranjem nacrta i donošenjem Zakona o volonterizmu na nivou BiH, a koja je inicirana od strane Komisije za koordinaciju pitanja mladih BiH. Pored toga, cilj prezentacije je bio upoznavanje svih učesnika sa primjerima dobre prakse, tj. postojećim volonterskim programima u BiH.

Predstavnici Komisije su razmijenili informacije sa gdinom Nikolom Baštinac o nastojanjima Odbora za Mlade NSRS na donošenju Zakona o volonterizmu u Republici Srpskoj i mogućoj daljnjoj saradnji u ovoj oblasti.

 
< Prošli   Sljedeći >