Održana javna diskusija sa mladima o omladinskoj politici
Javna diskusija/prezentacija na temu «Omladinska politika u BiH 2008.-2013.» održana je 06. septembra 2007. godine u Sarajevu u prostorijama Ministarstva civilnih poslova.

Organizatori ovoga događaja, u partnerstvu sa Komisijom za koordinaciju pitanja mladih BiH, bili su Catholic Relief Services – CRS, Omladinski komunikativni centar Banja Luka i BOSPO iz Tuzle.

Na prezentaciji je prisustvovalo 30-ak mladih predstavnika nevladinih organizacija iz gradova širom BiH, za koje je organizator prethodnoga dana omogućio trening na temu stvaranja i donošenja omladinske politike što je omogućilo bolje razumijevanje i komunikaciju tokom same prezentacije.

Članovi Komisije Žarko Malinović i Dijana Andrić prezentirali su mladima Komisiju i njegov dosadašnji rad te smjernice za izradu dokumenta «Omladinska politika u BiH». Nakon prezentacije mladi su imali priliku postavljati pitanja članovima Komisije.

Pitanja se nisu odnosila samo na Omladinsku politiku, nego i na cjelokupan rad Komisije, njegove inicijative, posebice za inicijative vezane za Zakon o mladima u Federaciji BiH i Zakon o volonterizmu u BiH.

 
< Prošli   Sljedeći >