Vlada FBiH usvojila inicijativu Komisije za koordinaciju pitanja mladih
Komisija za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH upućuje javnu čestitku premijeru i Vladi Federacije BiH na usvajanju inicijative za uključivanje problema mladih u programske aktivnosti Vlade i federalnog Ministarstva kulture i sporta. Prema odluci Vlade, ovo Ministarstvo će biti preimenovano u Ministarstvo za mlade, kulturu i sport. 


Isto Ministarstvo dužno je što prije pripremiti model realizacije ove inicijative sa precizno utvrđenom dinamikom, kao i predložiti odgovarajuća zakonska rješenja koja se odnose na nadležnost Ministarstva u ovoj oblasti.
Ovu inicijativu, zajedno sa inicijativom za usvajanjem Zakona o mladima u F BiH, Komisija za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH je uputila Vladi F BiH u junu 2006. godine. Komisija je, također, federalnoj Vladi i nadležnom Ministarstvu početkom ove godine dostavila i studiju “Zakon o mladima u F BiH”, koja sačinjava sve osnove za stvaranje nacrta ovoga Zakona.

Nadamo se kako će i inicijativa za usvajanjem Zakona o mladima u F BiH biti u veoma brzom vremenskom roku usvojena te kako će se na osnovu toga ostvariti uslovi za sistemsko rješavanje problema mladih i poboljšanje njihovog položaja u Federaciji BiH.

 
< Prošli   Sljedeći >